İşte bu bitki çayı için kullandığım alet:)
Bu da bamya çiçeği çayı :)
Konu dağıtmada üstüme yok galiba :) Her neyse artık ayva tatlısı tarifine geçeyim:)
AYVA TATLISI
Malzemeler2 ayva
1,5 çubuk tarçın
5-6 tane karanfil
7-8 yaprak bamya çiçeği çayı
16 kaşık şeker
İçi için:
2 elma
İsteğe bağlı miktarda ceviz
Tarçın
Yapılışı
Ayvaları güzelce yıkıyoruz.
Kabuklarını soyuyoruz. Ama atmıyoruz.
Ayvaları ortadan ikiye bölüp; göbeklerini çıkarıyoruz
Çekirdeklerini de bir kenara ayırıyoruz. (Ne kadar çok o kadar güzel renk :) )
Bir tencerenin dibine ayva kabuklarını yerleştiriyoruz
Ayvaları kesik kısımları üste bakacak şekilde yerleştiriyoruz.
Karanfil, çubuk tarçın, ayva çekirdekleri ve bamya çayını koyuyoruz.
Her ayva parçasına 4 tepeleme kaşık şeker ekliyoruz. (Yani dört parça ayva için 16 kaşık)
Ayvaların boyuna kadar suyu ekleyin.
Yaklaşık 1 saat 45 dakika pişirin. Pişip pişmediğini bıçak batırarak anlayabilirsiniz. Bıçak kolayca batıyorsa pişmiştir.
Pişirme sırasında her 20 dakikada bir tencerenin kapağını açıp suyu ayvaların üzerine gezdirdim. Bu arada kaynayan şerbetin kokusuna ve tadına hayran kalacaksınız :)
İçi için:
Bir tavaya 2 orta boy elmayı rendeliyoruz.
Ocağı açıp elmaları 5-6 dk kavuruyoruz.
Sonra tarçın ve cevizleri ekleyip; güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Ayvalarımız pişince bir bor cama alıp, üzerlerine tencerede kalan şerbetimizden bir miktar akıtıyoruz.
Göbek kısımlarına iç harcımızı yerleştiriyoruz. Üzerlerine tekrar tencerede kalan şerbetten gezdiriyoruz.
Soğuması için dolaba kaldırıyoruz.
NOT-1: İsterseniz kaymakla servis yapabilirsiniz. Çok güzel oluyor.
NOT-2: Pişirdiğimiz ayvaların içerisine elmalı harç yerine sadece kaymak da oturtabilirsiniz. Sonra üzerine ceviz serperek harika bir servis yapabilirsiniz :) Ben bir dahakine böyle denemeyi düşünüyorum.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder