ŞEKERPARE
Malzemeler:
Hamuru:
Oda sıcaklığında 250 gr. tereyağı (Tarifte margarin vardı. Ama margarin kullanmam ben)
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
Alabildiği kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Fındık
Şerbeti:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
- Önce şerbetimizi yapıp şekerparelerimiz piştiğinde ılık olmasını sağlamalıyız.
- Suyu ve şekeri iyi bir kıvam alana kadar kaynatalım. Kıvam aldığında ılımaya bırakıp hamurumuza geçelim.
- Tüm hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğuralım
- Şekerparelerimizi yuvarlayıp, yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz
- Ortalarına fındıkları batırıp önceden ısıtılmış fırına atıyoruz.
- Şekerpareleri şerbetleyeceğimiz tepsiye alıp, fırından çıktıktan yaklaşık 2-3 dakika sonra hemen üzerlerine ılık şerbetimizi dökelim.
- Soğuyunca ben dolaba kaldırdım ve dolapta muhafaza ettim. Tadı çok daha lezzetli oldu.
Afiyet olsun.
NOT: Bu şekerparenin irmiği biraz az. Ama bence normali böyle olmalı. Daha fazla irmikli sevenlere uyarı :)
NOT2: Bu arada şekerparelerime şekil vermeden önce ölçü kabı kullandım hamurdan parçalar koparırken. Böylece tüm şekerpareler aynı boyut oldu. Güzel bir fikirmiş bu. Bu fikri sevdim :)
Fotoğraf ne güzel olmuş, Tuğba Cola yı da bulmuşsun. Afiyet bal-şeker olsun. Annen.
YanıtlaSilAnne onu Fazıl amca onlara gideceğimiz akşam özel almış :)
Sil