İSTİRİDYE MANTARI
Malzemeler
1 paket istiridye mantarı
3-4 diş sarımsak
3 tane taze soğan
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
- Mantarları yıkayıp suyunu süzülmeye bırakıyoruz. Çok büyük mantarları elimizle 2-3 e bölüyoruz.
- Sarımsakları soyup ufak parçalara (her diş sarımsağı 4-5 parçaya) kesiyoruz
- Zeytinyağında sarımsakları pembeleştiriyoruz.
- Mantarları atıyoruz. Ama ocağımızın altının iyice açık olması ve tencerenin kapağının olmaması gerek. Yani elimizden geldiğince mantarlar sulanmamalı. Ama gene de biraz suyunu salıyor. Suyunu salınca tuz ve karabiber katıyoruz
- Suyunu çekince de ince ince doğradığımız taze soğanlarımızı da mantarlarımızın yanına atıyoruz.
- Hemen 1 dakika sonra ocaktan alıp, sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
NOT: Tadı biftekten daha güzel oluyor :)
İşte bu tam bana göre... Annen.
YanıtlaSilSiz gelince de yapalım. Çok güzel oluyor.
Sil