Üzümlü kurabiye tarifi hobipediaofema dan aldım. Gerçekten harika oldu. Tıpkı şu pastanelerde satılan ve benim bayıldığım üzümlü kurabiyeler gibiler :)
Gelelim tuzlu ağızda dağılan susamlı simitlerime :)
Susamlı Simit
Malzemeler:
1/2 çay bardağı sıvı yağ
150 gram yumuşamış tereyağı
2 yemek kaşığı elma sirkesi (piştikten sonra kokusu olmuyor)
4 yemek kaşığı soğuk su
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta (sarısı içine, beyazı ayrı bir kaseye)
1 çay kaşığı mahlep
Alabildiği kadar un (Ele yapışmayan bir hamur olacak kadar)
Üzeri için susam
Yapılışı:
- Yoğurma kabımıza sirke, su, yumurta sarısı, sıvı yağ, tereyağı, tuz, mahlep ve şeker koyup karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş eleyerek ekleyelim.
- Kabartma tozunu da ilave edip, ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur yapalım.
- Ceviz büyüklüğünde aldığımız hamuru yuvarlayıp, hafif bastıralım ve serçe parmağımızla ortasını delerek simit şekli verelim.
- Önce yumurta akına sonra susam dolu tabağımıza batıralım.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana dek pişirelim.
- Kurabiyeleri fırından çıkarıp ılıyınca çayla beraber afiyetle yiyelim :)
Tubiscim, cumaya tezimi vermem gerekiyor.Ama canimiz cok tatli cektigi icin senin bu bayram kurabiyelerini yapicaz simdi Ersinle :)) Bakalim nasil olacakkk.. Opuyorum.
YanıtlaSilAfiyet olsun Yıldızcım. Yorumunu tesadüfi gördüm. Çünkü sağolsun Güneş bloğa benden çok giriyor :) İşallah güzel olmuştur. Ellerine sağık
Sil