4 Şubat 2014 Salı

Şip şak akşam yemeği - 2 :)

Bu sefer ki şip şak yemeğimde biftek :) Hatta yanında da gene mantar :) Ama bu seferki başka türlü mantar. İstiridye mantarı...Etin yanına çok yakışıyor. Çok süper oluyor. Ben bayılıyorum.. İşte buyrun bakalım bu da kısacık tarifi :) Tarifi kısacık çünkü çok kolay :)
İSTİRİDYE MANTARI

Malzemeler
1 paket istiridye mantarı
3-4 diş sarımsak
3 tane taze soğan
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
  1. Mantarları yıkayıp suyunu süzülmeye bırakıyoruz. Çok büyük mantarları elimizle 2-3 e bölüyoruz.
  2. Sarımsakları soyup ufak parçalara (her diş sarımsağı 4-5 parçaya) kesiyoruz
  3. Zeytinyağında sarımsakları pembeleştiriyoruz.
  4. Mantarları atıyoruz. Ama ocağımızın altının iyice açık olması ve tencerenin kapağının olmaması gerek. Yani elimizden geldiğince mantarlar sulanmamalı. Ama gene de biraz suyunu salıyor. Suyunu salınca tuz ve karabiber katıyoruz
  5. Suyunu çekince de ince ince doğradığımız taze soğanlarımızı da mantarlarımızın yanına atıyoruz.
  6. Hemen 1 dakika sonra ocaktan alıp, sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
NOT: Tadı biftekten daha güzel oluyor :)

2 yorum: