10 Kasım 2014 Pazartesi

Şeftali Marmelatı

Biliyorum bu tarifin hiç sırası değil ama... Tamda yaz yeni bitmişken bu tarif verilir mi demeyin!!! Ne yapalım bir daha ki yaza hazırlık olsun :) Bu sene iki defa şeftali marmelatı yaptım. En sevdiğim marmelat; şeftali marmelatıdır :) Üstelik tadı, kıvamı nefis oldu. Buyurun tarifi. Aklınızda bulunsun; gelecek yaza yaparsınız :)

Şeftali Marmelatı
Malzemeler:
1 kg şeftali
750 gram toz şeker
1 limon suyu
Yarım çay kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Şeftalinin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölelim ve çekirdeklerini çıkartalım
Şeftalileri rondoda püre haline getirelim
Tencereye püre haline gelmiş şeftaliyi, tere yağını ve şekeri koyalım.
Yüksek ateşe marmelatımızı koyalım. Zaman  zaman karıştıralım.
15 dakika sonra ocağı orta ısıya getirelim.
Ara ara küçük bir tabağa ufak bir kaşık koyup kıvamını kontrol edelim. Çok akışkan değilse olmuş demektir.
Limon suyunu da ekleyelim. 5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
Koyduğumuz tere yağı sayesinde marmelatımızda çok köpük olmadı. Ancak gene de biraz olduysa onları kaşıkla alalım.
Sıcakken kuru kavanozlara dökelim. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp. Kavanozu ters çevirelim
1 gün o şekilde dinlendirelim
Serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edelim. Kış boyu afiyetle yiyelim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder