10 Eylül 2013 Salı

Jobs (2013)

Yeni bir filmle karşınızdayım :) Hafta sonu Güneş ve kardeşimle beraber gittiğimiz Jobs filmi ile...Steve Jobs'un hayatını anlatan bu filmin beni şaşkınlıktan şaşkınlığa ittiğini söyleyebilirim. Adeta Steve Jobs'ı yerden yere vurmuşlar. Yazık ama... Üzüldüm; çünkü Steve Jobs'a olan saygımı bu film adeta yarıya indirdi. Gerçekten Steve Jobs bu filmde ki gibi bir adam mı? Eğer değilse sevgili yakın arkadaşları ve ailesi neredesiniz? Böyle bir filmin gösterimde hala kalmasına nasıl izin veriyorsunuz? Gerçi galiba Steve Wozniak adlı yakın arkadaşı bir tv programında itiraz etmeye çalışmış ama...
Steve Jobs'un gençlik yıllarını anlatan bu filmde Steve Jobs hiç ayakkabı giymiyor ve insanları rahatsız edecek kadar kötü kokuyor; takım çalışması yapamıyor ve beraber çalıştığı arkadaşına ve tüm çalışan diğer arkadaşlarına hakaretler savuruyor; kız arkadaşını aldatıyor; kız arkadaşına ve yakın arkadaşına beraber olduğu kızdan aldığı hapları götürüyor; kız arkadaşını hamile bırakıp ortada bırakıyor; en yakın arkadaşıyla beş bin dolarlık iş yapıp ona yedi yüz dolarlık olduğunu söylüyor ve arkadaşına sadece 350 dolar veriyor; apple da onun eseri olarak bahsedilen projelerin çoğu başarısızlıkla sonuçlanıyor; yükselirken, beraber şirket kurarak büyüdükleri tüm arkadaşlarını satıyor; ve çok enteresandır ki iphone, ipad gibi şeylerden filmde hiç bahsedilmiyor.
Diyelim ki Steve Jobs gerçekten böyle biri...O halde niye böyle bir film yapıyorsunuz? Ben hem şaşırdım hem de üzüldüm. Sonuç olarak dünyada saygı duyulan bir insan... Zaten ölmüş gitmiş. İnsanlığa faydalı bir çok şey yapmış... Ne gerek vardı ki şimdi böyle bir filme....

5 yorum:

  1. :)))) valla Tubis haklisin! The Social Network'u izlemenizi oneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleriz Yıldızcım...İki gecedir God Father izliyoruz. Ama çok uzunlar :) Dizi ye çevirdik güzelim filmleri hergün birazı :)

      Sil
  2. Halasını aradık, defalarca çaldırdık ama açmıyor.

    YanıtlaSil
  3. Amcasının dünürlerinin torunu arkadaşım olur, onlarda çok rahatsız ama seslerini duyuramıyorlar,

    Blog'unu google'dan bulmuş, okumuşlar (Google Translate ilen). Senin gibi insanlarında bu durumun farkında olmasına çok sevinmişler, teşekkür ettiler.

    YanıtlaSil