20 Şubat 2014 Perşembe

Korsan pasta, korsan kurabiyeler :)

İşlerim yoğun olduğu için yazamadım. Ama geçtiğimiz günlerde gene bir eğlenceli işler peşindeydim. Önder ve Seda'nın tatlı oğlu Burak'ın doğum günü için çok güzel kurabiyeler yaptım. Seda temayı korsan seçtiği için kurabiyeler de korsan oldu. Sonra iş hafiften büyüdü. Bir de Burak 'a Seda ile Korsan pasta yaptık. İçi ona dışı bana ait diyebiliriz :) İşte buyurun benim korsan Burak maceram...
Önce kurabiyeleri hobipediaofema tarifine göre pişirdim :) Bu büyüklükte kalıbım olamadığı için, kurabiye hamurlarını su bardağı ile kestim. Buna rağmen şekilleri çok muntazam oldu ve tabiki bu süper tarif sayesinde hiç büyümediler.
Sonra da kurabiyeleri süsledim şeker hamuruyla. Korsanlarımın burun ve göz bebekleri kocişime aittir bu arada :) Oda resime veya seramiğe meraklı bir insan olduğundan özendi ve bana biraz yardım etti :)

 Sonra da sıra geldi paketleme, süsleme ve etiketleme işine... Ve ortaya bu komik tipler çıktı. Bu arada korsan suratların yapımında hiç kalıp yoktur :) Hepsi benim el emeğim göz nurumdur :) O yüzden her korsanımın ayrı bir karakteri var. Sevimli korsan, sinirli korsan, şaşkın korsan gibi :) Seda'nın söylediğine göre herkes çok beğenmiş. Ben de çok mutlu oldum :)
Sonra da doğum gününden bir gün önce Seda ile Burak paşaya bir de pasta yaptık. Seda kekini, kremasını ve dış kaplamasını yaptı. Ben de pastanın dizayn ve süsleme şekilleri ve yerleştirilmesi işlerini yaptım. Bu arada Korsan'ın yaratıcısı resim kabiliyeti süper olan kocamdır. O kağıda çizdi; ben şeker hamuruna çevirdim :) Ortaya da bu sevimli korsan pastacık çıktı. Hem çok zevkli oldu benim için hem de Burak çok sevindi...
Bu pozda doğum günü hazırlıklarından başarıyla kalkan ekibin zafer pozu :)

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar, insanın el emeği gibisi yok walla :)) dışardan almaktansa yapmayı daha çok seviyorum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol esmacım. Hobi gibi bişey oluyor bu bir de :)

      Sil