3 Kasım 2014 Pazartesi

Zeynel'in Lezzet Sefası

Ne zamandır yazamadım :) Üzerimde bir yorgunluk...İşlerim yoğun, eve gidip kendimi hangi koltuğa atsam diye bakıyorum. Bir yandan yeni hayatıma adapte olma çabası içindeyim :) 2 ay sonra bir kızım olacak inşallah:) Çok mutlu ve heyecanlıyım. Kızım için araştırıp alışverişler yapıyorum. Onun için her şeyin en güzeli olsun istiyorum. Güzel bir duygu. Allah herkese nasip etsin :) Bu telaş içinde fırlattım attım bloğu bir kenara ama eşim izin vermiyor. O kadar çok tekrar yazmamı istedi ki onu daha fazla kıramadım :) Daha çok yazmaya çalışacağım. Belki kızım için araştırdığım alışveriş bilgilerini de burada paylaşırım :)

Güzel bir tarifle sizlere merhaba demek istedim tekrar :) Zeynel Muhallebicisini herkes bilir. Başka şehirlerde var mı bilmiyorum ama en azından Ankara'da herkes bilir. İşte bu muhallebicinin harika bir sütlü tatlısı var. Lezzet sefası...
Lezzet sefasını yapmayı kafaya koydum. Araştırdım. Çoğu yerde hazır sakızlı muhallebiyle hazır çikolatalı pudingi yapıp arasına kedi dili koymuşlar. Olmuş; bitmiş. Ben öyle yapmak istemedim. Her şeyini kendim yapmak istedim. Derken bence Lezzet Sefasının neredeyse aynısını yaptığımı düşünüyorum :) İşte buyun tarifi :)

Lezzet Sefası
Malzemeler:
Kedi dili bisküvi
Aşağıda anlattığım çikolatalı puding
Aşağıda anlattığım damla sakızlı muhallebi
Üzerini süslemek için kırılmış fındık, fıstık, antep fıstığı.. Canınız ne isterse :) ben antep fıstığı ve çikolata parçacıkları kullandım.

Yapılışı:
İkram edeceğimiz kaselerimizi neredeyse yarısına kadar (yarısından birazcık az) sıcak damla sakızlı muhallebiyle dolduralım.
Kasenizin büyüklüğüne göre hiç ıslatmadan kedi dili bisküvi yerleştirelim
Üzerine kasemiz doluncaya kadar sıcak  çikolatalı pudingimizi dökelim.
Kedi dili muhallebimizin sıcaklığıyla yumuşayacak.
En üste dövülmüş fındık,fıstık serpelim.
Oda sıcaklığına gelinceye kadar dışarıda tutalım
Sonra dolaba kaldırıp soğuk servis yapalım

Çikolatalı puding:

Malzemeler:
1 litre süt (Ben yarım yağlı kullanıyorum)
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un (tepeleme koymayın)
3 çorba kaşığı nişasta (tepeleme koymayın)
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
100 ml sıvı krema
50 gr. bitter çikolata

Yapılışı:
Un, Nişasta, şeker,kakao,yumurta sarısı ve sütü tencereye koyarak mikserle çırpın.
Malzemeler birbirine karışınca orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar karıştırarak pişirin.
Altını kapatıp; vanilya, krema ve çikolatayı koyup tekrar mikserle güzelce çırpın.

Damla Sakızlı Muhallebi:

Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 litre süt  (Ben yarım yağlı kullanıyorum)
2/3 su bardağı un
2 tane damla sakızı parçası

Yapılışı:
Tereyağını eritin
Eriyen tereyağına unu koyup kavurun
Un biraz kavrulunca sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin
Şekeri ilave edin
kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin
damla sakızlarını ilave edin
5 dakika daha karıştırarak pişirin
Ocaktan alıp mikserle çırpın

Uzun tarif gözünüzü korkutmasın. Aslında çok kolay. Hele muhallebi karıştırma görevi bizim evdeki gibi kocanızdaysa en kolay :) Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. Çok uzun zamandır kafaya koyduğum bu tatlının tarifini paylaştığınız için teşekkürler.Umarım birebir benziyordur:)En kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil