24 Haziran 2013 Pazartesi

Bu sayfa senin için elifcik :)

Elif sordu bugün Tefal Clipso kullanıp kullanmadığımı. Tefal clipsoda dana rosto yapmak istiyormuş. Bende yapmıştım. Ama unutmuşum. Hem burda yazıp unutmayayım bir daha diye tarifi gene biryerlerden buluverdim. Zaten bu tarif tefal clipsonun yanında verdikleri yemek kitabında yazıyor. Hatta oradaki işe yarar tek tarif :) Tabi siz evde bıldırcınlı portakal yatağı (Tamamen attım şimdi. Ama abartmadığıma emin olabilirsiniz :)) yapmıyorsanız. Bu arada tarifi vermeden önce; mutfakta en çok kullandığım eşyam olduğunu söylemek isterim. Kısıtlı yemek yapmaya zamanı olan biz çalışan kadınlar :) (ne çabuk büyüdük!) için bulunmaz Bursa kumaşı. Patates mi haşlıycam 10 dk., mercimek çorbasımı 10 dk. , et mi 30 dk. Sebze mi haşlıycaz buharda mis gibi 3 dak., hatta ben abartım 10 dakikada falan ıspanak yemeği pişirmiştim :) Kullanımı da çok kolay. Zaten neyin ne kadar sürede piştiği kullanma kılavuzunda yazıyor. Siz sadece saati ayarlıyorsunuz. Clipsonun güzelce kapandığından ve mandalını pişirmek istediğiniz moda çevirdikten sonra altını son sürat açıyoruz. Düdüklü gerekli ısıya ulaşana dek, saat hiç eksilmez. Ulaşınca ötmeye başlar, işte o zaman tek yapmamız gereken ocağın altını en kısık seviyeye almak. Saat geri sayım yapmaya başlar. Bitincede gene öter. 5 dk. falan soğumasını bekleyip, mandalını yavaş yavaş havasını çıkartarak çeviriyoruz. Hiç hava kalmayınca açıyoruz :) Havasını kendisi kontrollü bir şekilde çıkardığı için ve siz içinde hiç hava kalmadığında açtığınız için zaten hiç tehlikesi yok. Denemedim ama zaten içinde hava varken açmaya izin vermiyor diye biliyorum. Şimdi gelelim tarife...Ama resmi yok. O da bir dahaki pişirmemize :)

Tefal Clipso' da Dana Rosto

800 gr. dana rosto
1 havuç
1 soğan
Kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bardak su
Tuz, karabiber

Tefal Clipsoda yağı kızdırıyoruz. Rosto etlerimizi ister parçalayıp her yanını kızartabiliriz; ister bütün olarak atıp her yanını kızartabiliriz. Piştikten sonrada servisten önce parçalayabiliriz :) Halka halka dilimlediğimiz havucu ve yarım ay şeklinde doğradığımız soğanı üzerine ekliyoruz biraz kavuruyoruz. Karabiber, tuz ve kekik ekliyoruz. Suyunu ekliyoruz. Düdüklü tenceremizi kapatıyoruz. Mandalını et pişirme yerine kadar çeviriyoruz. Saatini 35 dakikaya kuruyoruz. Altını sonuna dek açıyoruz. Kaynayınca ötüyor. Hemen altını kısıyoruz. Dakikalar bitincede gene ötüyor. Altını kapatıyoruz. 5 dakika bekleyip yavaş yavaş havasını çıkartıyoruz. Sonra rostolarımızı dilimlemediysek dilimleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. Ben de alayim bir duduklu, daha duduklu teknolojisine gecemedik biz yazik :))

    YanıtlaSil