13 Haziran 2013 Perşembe

Damla çikolatalı kurabiye


Uzun zamandır anlatmak istediğim ama bir türlü anlatamadığım, sevgili kocamın ve kardeşimin bayıldığı lezzetli çikolatalı kurabiyeler....Soğuyunca hanımeller tadında tam bir amerikan kurabiyesi oluyor. Burada bahsettiğimden beri bu kurabiyeden 4 kere falan yaptım. Her seferinde şekeriyle ilgili denemeler yaptım. Size hem tarifini hem de deneme sonuçlarımı yazayım:) Ama çok güzel bir kurabiye. Denemenizi tavsiye ediyorum.



Tarif:(Bu tarif seneler önce damla çikolata kutusunun arkasında yazıyordu. Hala yazıyor mu dikkat etmedim)

100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1+yarım su bardağı un
1 yumurta
Yarım paket damla çikolata (125 gram)

Yağ, yumurta, şekeri köpürünceye kadar çırp.
Un, tuz, vanilya, kabartma tozunu karıştır.
Bu iki karışımı ve damla çikolataları karıştır :)

Hamur diğer kurabiye hamurlarına göre yumuşakça olur. Bir kaşık yardımıyla yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamuru dizin. Kurabiyelerinize düzgün yuvarlak şekil vermenize gerek yok. Bu kurabiye pişince yayılıyor zaten. Aralıklı dizmeyi unutmayın :)

Ben şimdi zaten bu tarifi hep uyguluyordum. Bir de takip ettiğim hobipedia da buna çok benzer bir tarif var. Onu da denedim. Yalnız bu tarifte kahverengi şeker kullanıldığı için kurabiye soğuyunca şeker yerken ağzınıza geliyor. Eğer siz bu şekilde seviyorsanız bu tarifi de deneyebilirsiniz. En son yaptığım ise kendi tarifimin içerisine yarım bardak normal şeker ve 3 yemek kaşığı kahverengi şeker koymak oldu. Bu bence en güzeliydi. Çünkü kahverengi şekerde insanın ağzında karamelli bir tat bırakıyor. Siz de damak tadınıza hangisi uygunsa onu yapabilirsiniz. 150 derece fırında pişirin. Afiyet olsun :)

4 yorum:

  1. Merhabalar,
    Pişerken damla çikolataların erimemesi için ne yapmamız gerek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) dr. oetker yada ülker damla çikolata kullanıyorum ben. Hiç merak etmeyin erimiyor zaten. Fırından çıkınca soğumasını bekleyin afiyetle yiyin. Çikolatalar erimesin diye bir şey yapmanıza gerek yok. Yalnız çikolatanızı dolapta muhafaza edin ki kurabiyenizi yoğururken çikolatanız erimesin. Başka türlü erimez :) Kahverengi şeker kullanmadan burdaki tarifi uygulamanızı öneririm :) Bence böyle daha lezzetli. Afiyet olsun. Eğer denerseniz sonucunu yazarsanız çok mutlu olurum :)

      Sil
  2. çok aptalca o kadar yağ koymak! Tepside eridi dümdüz oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum üslubunuz keşke kibar olsaydı. Ancak ben size gene de cevap vereceğim. Bu tarifi ben kaç kere yaptım sayısını bile bilmiyorum. Her yaptığımda çok güzel oldu ve herkes çok beğendi. İlk öncelikle bu kurabiye zaten tepsiye konduğunda yayılan bir kurabiye. Bisküvi kıvamında. Yuvarlak bildiğimiz klasik kurabiyeler gibi değil. Yukarıda zaten hanımeller kıvamında olduğu yazyıyor. Ayrıca amerikan damla çikolatalı kurabiyenin internette aratırsanız ne tarz bir görüntüsü olduğunu görürsünüz. Buraya kaba bir eleştiri yazmadan önce lütfen ilk önce "ne pişirdiğinizin" farkında olun

      Sil