8 Nisan 2014 Salı

Fırında Karnabahar Mücver (Karnabahar köftesi)

Haydi buyurun haftayı değişik bir tarifle açalım. Evdeki karnabaharı değişik ne yapabilirim diye aradım, buldum, denedim...Sarımsaklı yoğurtla tamamlayarak sunumunu yaptığınızda herkesin bayılacağı harika hafif ve sağlıklı bir tarif buldum.
Karnabahar yemeyen çocuğunuza belki köfte diye yutturabilirsiniz üstelik :) Gerçi şimdiki çocuklara bir şeyler yutturmak pek mümkün değil sanırım :) Valla biz çocukken neredeyse her şeyi yutardık. Annemizin pazardan aldığı tişörtü gerçek adidas diye giyer, canımızın çektiği meyveyi hayal ederek kivi yediğimizde, canımızın çektiği meyveyi yemiş gibi olacağımıza kesinlikle inanabilirdik :) Yuttururmusunuz yutturamazmısınız bu köfteyi çocuğunuza bilemeyeceğim ama en azından kendi adınıza denediğinize pişman olmayacağınızdan emin olabilirsiniz. İşte buyrun tarifi. Afiyet olsun...
Fırında Karnabahar Mücver (Karnabahar köftesi)

Malzemeler
1 orta boy karnabahar
1 adet pırasa (ince ince doğranıp zeytinyağında sotelenmiş)
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
Dereotu
Kimyon, karabiber, tuz, pul biber
Yarım su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı
Karnabaharı tuzla haşlıyoruz ve blenderdan geçiriyoruz.
Dere otunu ince ince kıyalım.
Derin bir kaba çektiğimiz karnabaharı alalım.
Üzerine sotelediğimiz pırasayı dökelim. Kıydığımız dereotunu da ekleyelim.
Yumurta, un ve baharatları ve kaşar peynirini de ekleyip kaşıkla karıştıralım.
Fırın tepsimize yağlı kağıt serip, kaşıkla harcımızı top top tepsiye dizip sonrada hafifçe bastırarak şekil verelim.
Önceden ısınmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Sarımsaklı yoğurtla servis yapalım.

1 yorum: