17 Kasım 2014 Pazartesi

Benim Portalakallı Kış Pastam :)

Geçenlerde kendi kafamdan kolay ama güzel ne yapabilirim diye düşündüm ve bu pastayı buldum :) Görüntü süper, tadı da ayrı güzel oldu :) Hem de çok hafif. Hatta yiyenler cheesecake sandılar :) Ama cheesecake yapmaktan daha basit :) İkram ettiğiniz kişileri portakallı cheesecake diye de kandırabilirsiniz :) Her zamanki gibi fotoğraf çekmeyi unuttuğum için, fotoğraf maalesef pastanın son dilimine ait oldu :) Bir daha yapınca bütün çekerim :) (Bu pasta için 26 cm. kelepçeli kek kalıbı kullandım ben)

Benim Portakallı Kış Pastam
Malzemeler:

Tabanı İçin:
1,5 paket burçak bisküvi
80 gram tere yağı

Kreması İçin:
1 litre süt
11 çorba kaşığı toz şeker
12 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket 200 gram labne peyniri (Pınar labne kullandım)
1 portakal kabuğu rendesi

Portakal Sosu İçin:
2 portakal
1 tatlı kaşığı nişasta
3 silme çorba kaşığı şeker

Yapılışı:

  1. Pastamızın ilk önce tabanını yapmaya başlayalım. Bunun için bisküvimizi rondodan geçirelim ve tere yağı ile yoğuralım. 
  2. 26 cm kek kalıbımızın dibini aliminyum folyo ile kaplayalım (Ben kaplamayı unuttum ama siz kaplayın. Kalıbınız pastanızı keserken belki çizilebilir.).Üstüne bu yağlı bisküvili hamuru bastırarak yayalım.
  3. 150 derece fırında 8-10 dakika pişirelim ve fırından çıkarıp kremamızı hazırlamak üzere onu bir kenarda bırakalım :)
  4. Tencereye sütü, şekeri, portakal kabuğunu ve irmiği koyalım. Tatlımız koyulaşıp göz göz olana kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim. Ocaktan alalım.Cok sart diil ama ben bu muhallebiden ufak bir kase alip kocise yediriyorum. Cokmus gibi geliyor :) Daha sonra içine peynirini karıştırıyorum. Ama ayırmasanız da önemli değil. En fazla yarım parmak daha kalın olur.
  5. İçerisine labne peynirimizi ve vanilyayı koyup; mikserle 5 dakika çırpalım.
  6. Kremamızı tabanını pişirip bir kenara koyduğumuz kek kalıbımıza boşaltalım.
  7. Portakal sosu için, bir portakalımızın kabuklarını rendeleyip; portakallarımızı sıkalım. Portakal suyunu, portakal kabuğunu, nişasta ve şekeri bir kaba alıp karıştırarak kaynatalım.  İki, üç dakika kaynasın.
  8. Daha sonra kremamızın üstüne dökelim ve kaşık yardımıyla pastanın her tarafını kaplamasını sağlayalım.
  9. Bu şekilde tatlımızı dolapta bir gece bekletelim.
  10. Daha sonra etrafındaki kelepçe kalıbı çıkarıp; dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun...
Yeniden yaptım ve bu sefer bütün hali işte karşınızda :)

6 yorum:

  1. ellerine sağlık... Mutfakta birazda yaratıcı olmak gerek ;)

    YanıtlaSil
  2. Ben de bugün size yazacaktım. Verdiğiniz link aktif değil diye. Neyse sonuç olarak sizi ekledim. tekrar görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya sormayın. Bir yerde birisi şu site benim resimlerimi çalmış yazmıştı. Bende siteyi merak edip adresini kopyalamıştım. Bakayım diye. Gitmişim yanlışlıkla kendi adresim diye onu kopyalamışım size yazdığım yoruma. Kusura bakmayın. Dalgınlığıma gelmiş. Beni de eklediğiniz için teşekkürler

      Sil
  3. Harika görünüyor elinize sağlık :) banada beklerim sizi http://feracelihanimkiz.blogspot.com.tr/?m=0

    YanıtlaSil