28 Ocak 2014 Salı

Şekerpare

Bir zamanlar çok güzel bir şekerpare tarifim mevcuttu. Onur bayılırdı bu tarife. Ama maalesef onu kaybettim. İnternette araştırmalarım sonucu aklıma yatan bir tanesini denedim. Çok güzel oldu. Hafif oldu. Özellikle bir gece dolapta bekleyince tadı gerçekten mükemmele yakın olmuş. Eğer bir gün eski tarifimi de bulursam onun tarifini de gene buraya yazarım. Bu blog o yüzden de çok iyi oluyor :) Neyi nasıl yapmıştım; şu tarif nasıldı diye düşünmek yerine kendi bloğumdan hemen bulabiliyorum :)

ŞEKERPARE
Malzemeler:

Hamuru:
 Oda sıcaklığında 250 gr. tereyağı (Tarifte margarin vardı. Ama margarin kullanmam ben)
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
Alabildiği kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Fındık
Şerbeti:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

  1. Önce şerbetimizi yapıp şekerparelerimiz piştiğinde ılık olmasını sağlamalıyız.
  2. Suyu ve şekeri iyi bir kıvam alana kadar kaynatalım. Kıvam aldığında ılımaya bırakıp hamurumuza geçelim.
  3. Tüm hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğuralım
  4. Şekerparelerimizi yuvarlayıp, yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz
  5. Ortalarına fındıkları batırıp önceden ısıtılmış fırına atıyoruz.
  6. Şekerpareleri şerbetleyeceğimiz tepsiye alıp, fırından çıktıktan yaklaşık 2-3 dakika sonra hemen üzerlerine ılık şerbetimizi dökelim.
  7. Soğuyunca ben dolaba kaldırdım ve dolapta muhafaza ettim. Tadı çok daha lezzetli oldu.
Afiyet olsun.
NOT: Bu şekerparenin irmiği biraz az. Ama bence normali böyle olmalı. Daha fazla irmikli sevenlere uyarı :)

NOT2: Bu arada şekerparelerime şekil vermeden önce ölçü kabı kullandım hamurdan parçalar koparırken. Böylece tüm şekerpareler aynı boyut oldu. Güzel bir fikirmiş bu. Bu fikri sevdim :)

2 yorum:

  1. Fotoğraf ne güzel olmuş, Tuğba Cola yı da bulmuşsun. Afiyet bal-şeker olsun. Annen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne onu Fazıl amca onlara gideceğimiz akşam özel almış :)

      Sil