31 Ocak 2014 Cuma

Karalahana Çorbası

Güneş ne zamandır istiyordu. Ben de hafta sonu eğitimler sırasında keşfettiğimiz karadeniz lokantasında karalahana çorbası içince iyice deneyesim geldi :) Bu lokantayı size önermeyeceğim çünkü çok beğenmedim. Geçen gün de pazarın önünden geçerken karalahana görünce aldım ve hemen de denedim. Tabi bu çorba pek de çorbaya benzemiyor daha çok bir sebze yemeğine benziyor bence. Ama tadı harika, sağlıklı...Yapması da kolay. İşte buyrun bu da tarifi:

KARALAHANA ÇORBASI
Malzemeler:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 bağ karalahana
1 su bardağı haşlanmış barbunya (fasulye de oluyormuş)
Yarım su bardağı pirinç
6 bardak kaynar su (normal su, et suyu, tavuk suyu)
Karabiber, Tuz ve Pul biber
1 yemek kaşığı mısır unu
Yapılışı:
  1. Zeytinyağı ve tereyağında ince doğradığımız soğanları kavuralım
  2. Salçayı ekleyip bir miktar da salçayla kavuralım
  3. İnce ince doğradığımız karalahanaları koyalım ve karalahanalar hafif yumuşayıp kavruluncaya kadar pişirelim.
  4. Barbunya, pirinci ekleyelim
  5. Suyu koyalım. Tuz ve baharatları ekleyelim.
  6. 30 dakika kaynamaya bırakalım
  7. 30 dakika sonra az ılık suda seyrelttiğimiz mısır ununu yavaş yavaş ve karıştırarak çorbaya ekleyelim
  8. 5 dakika sonra çorbamız hazır.
NOT: Eğer mısır ununu kattıktan sonra çorbanızın biraz daha suya ihtiyacı olduğunu düşünürseniz, biraz daha kaynar su ekleyip bir iki taşım daha kaynatabilirsiniz. Ben öyle yaptım.
Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. Evet, bence de çorbadan ziyade yemek. Güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Evet, hem de sağlıklıdır. Annen. :)

    YanıtlaSil