11 Temmuz 2013 Perşembe

Ekmek çalışmalarım-2

Evde ekmek yapma olayına karar verdiğimden beri gerçekten de dışarıdan hiç ekmek almaz olduk :) Bitince hemen yenisini yapıyorum :) Başlarda iyi falan dese de içinden burun kıvırdığını bildiğim sevgili kocam; ekmeklerin lezzeti dışarıdan aldıklarımıza on basınca; "Ekmek yapalım. Ekmeğimiz az kaldı der oldu :)" . En güzel ekmek sonucunu gene 40fırınekmek bloğundaki bol tahıl ekmeği tarifinden aldım. Gerçi hepsini de denemedim :) Bir de oradaki annemin zeytinli ekmeği tarifini yapmıştım; ancak onun içi biraz hamur oldu. Bir şeyleri beceremedim sanırım. Odtu deki kopeklere verdik; yiyemedik.


Bol tahıl ekmeği tarifime gelince ben tam buğday unu yerine kepek unu kullandım .(Kişisel bir tercih değil :) Evde o vardı :)) İkinci kez yoğururken içine bir miktar ay çiçek çekirdeği içi kattım ve en sonda üzerine biraz yulaf serpiştirdim. Ekmek makinem olmadığı için fırında yaptım. Biraz büyükçe oldu :) Biz çok beğendik :) Evde ekmek bitti. Bu akşam bizim evde gene ekmek yapımı var :)

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık gerçekten çok güzel olmuştu ekmeğin. Bence bir de minik minik yuvarlaklar halinde yapmayı dene sıcak sıcakken baharatlı zeytinyağına banıp yemesi çok güzel olur iftarda :))

    YanıtlaSil
  2. Evet Esma bir dahakine öyle de yapabilirim :)Benimkiler biraz insan korkutur cinsten oluyor :)

    YanıtlaSil