16 Temmuz 2013 Salı

Kızılcahamam Patalya Termal Otel


Koca İzmir'li olunca ve mevsimlerden de yaz olunca ara ara suya girme krizi yaşayabiliyoruz. İki hafta önce cumartesi günü sabah Güneş kalkınca yüzmek istediğini söyledi :) Gözünü sevdiğim çöl Ankara'da yüzme isteğini gidermek zor tabi. Şu yeni açılan Aqua Parkları falan inceledik. Sonra pek uygun olmadıklarına karar verdik. Fırsat sitelerine baktık. İyi bir şey bulamadık. ODTÜ havuzu geldi aklımıza. Ama üye değilmişiz falan derken... Benim aklıma Kızılcahamam'da Başkent Üniversitesine ait Patalya Termal Otel geldi. Kızılcahamam'da ormanda yürürken bir kere bahçesine dışarıdan bakıp çok beğenmiştim.

Aradık oteli sorduk; havuzundan yararlanabilir miyiz diye. Kişi başı 50 TL. ye girip gün boyu istediğimiz her şeyinden faydalanabiliyormuşuz. Biz de gidelim dedik. Otel orta büyüklükte bir kapalı havuz, bir açık havuz, bir sıcak termal havuz, sauna, buhar odası ve türk hamamı imkanlarına sahip. Su ihtiyacımızı karşıladı ama bence 50 TL vermeye de değmezdi diye düşündüm günün sonunda.

Kuru kıyafetlerimizi giydikten sonra, otelin bahçesinde dolaşmaya karar verdik. Otelin oldukça uzun orman içinde güzel bir yürüyüş parkuru varmış. Bu parkurun kıyılarında, manzarayı seyretmek için banklar koymuşlar ve bir kaç tane de bungalov yerleştirmişlerdi. Etrafı seyrede seyrede yürüdük. Orman çok güzeldi.

Dönüşte orman içinde Anadolu diye bir yerde yemek yedik. Yemekleri baya vasattı ancak ormanda oturup yemek yemek güzeldi. Piknik gibi oldu.
Patalya Termal Otel' e gelince; otel aslında biraz eskimiş ve bakımsız kalmış. Ama gayet temiz geldi bana. Çok kalabalık değildi. Böyle havuza girmekten ziyade, Ankara'nın gürültüsü sizi çok yorduysa; sessiz bir şekilde kendinizi dinlemeye ihtiyacınız varsa; uzun doğa yürüyüşleri yapabilir ve pek de kalabalık olmayan bu otelde sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz.
6-7 saat süren bu Kızılcahamam kaçamağı bize hafta sonu sanki iki gün değil de daha uzunmuş hissiyatı yarattı. Yazın Ankara'da ne yapacağınızı bilemediğiniz ama değişiklik istediğiniz bir hafta sonu denenebilir. Bu arada otelin iki kişilik oda konaklaması da 200 TL. imiş. Ama biz gece evimize geri döndük. En rahat yer kendi evimiz sonuçta :)

2 yorum:

  1. Cok gzuel gorunuyor gercekten. 50 tl biraz fazlaymis ama olsun yine de arada gidilebilir.. erken gitmek lazim boyle yerlere, sabah 8 de gitmek lazim :)

    YanıtlaSil
  2. O zamanda sıkılır insan yıldızcım. Yapcak o kadar az şey var ki. Zaten o yüzden 50 tl fazla. En fazla 3-4 saat geçer...

    YanıtlaSil