6 Ağustos 2013 Salı

Taze taze bayram kurabiyeleri

Bayramda tatlının yanına çeşit olsun, misafirlerimize ikram edelim diye yaptığım tuzlu ve tatlı kurabiyelerim miss gibi oldular. Tatlı kurabiye olarak üzümlü kurabiye, tuzlu kurabiye olarak da susamlı simit yaptım :)


Üzümlü kurabiye tarifi hobipediaofema dan aldım. Gerçekten harika oldu. Tıpkı şu pastanelerde satılan ve benim bayıldığım üzümlü kurabiyeler gibiler :)

Gelelim tuzlu ağızda dağılan susamlı simitlerime :)

Susamlı Simit


 
Malzemeler:
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
150 gram yumuşamış tereyağı
2 yemek kaşığı elma sirkesi (piştikten sonra kokusu olmuyor)
4 yemek kaşığı soğuk su
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta (sarısı içine, beyazı ayrı bir kaseye)
1 çay kaşığı mahlep
Alabildiği kadar un (Ele yapışmayan bir hamur olacak kadar)
Üzeri için susam
 
Yapılışı:
  • Yoğurma kabımıza sirke, su, yumurta sarısı, sıvı yağ, tereyağı, tuz, mahlep ve şeker koyup karıştıralım.
  • Karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş eleyerek ekleyelim.
  • Kabartma tozunu da ilave edip, ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur yapalım.
  • Ceviz büyüklüğünde aldığımız hamuru yuvarlayıp, hafif bastıralım ve serçe parmağımızla ortasını delerek simit şekli verelim.
  • Önce yumurta akına sonra susam dolu tabağımıza batıralım.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana dek pişirelim.
  • Kurabiyeleri fırından çıkarıp ılıyınca çayla beraber afiyetle yiyelim :)

2 yorum:

  1. Tubiscim, cumaya tezimi vermem gerekiyor.Ama canimiz cok tatli cektigi icin senin bu bayram kurabiyelerini yapicaz simdi Ersinle :)) Bakalim nasil olacakkk.. Opuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun Yıldızcım. Yorumunu tesadüfi gördüm. Çünkü sağolsun Güneş bloğa benden çok giriyor :) İşallah güzel olmuştur. Ellerine sağık

      Sil