9 Mayıs 2013 Perşembe

Barbunya Salatası & Athena Konseri & Mozaik Pasta

Başlık ne kadar anlamlı öyle değil mi :) Ama herşeyi açıklayacağım :)

Benim annem çok güzel yemek yapar. Herkes onun yemeklerini çok  sever. Yapamayacağı şey yoktur. Ben onun kadar marifetli değilim ancak çokta berbat sayılmam :) Çalışmasam ona yaklaşacağıma eminim. Çünkü mutfakta bişeyler yapmayı seviyorum. Yeni şeyler denemeyi de çok seviyorum da işte zaman. İşten 17:00 da çıkıp; o akşam yapacağım yemeklerin malzemesi tamam değilse markete uğrayıp 17:45 gibi evimde oluyorum. Sonra yemek yapmaya başlıyorum. Ama işte zaman kısıtlı herşey bu kısa zamanda yapılamıyor ki. Herşey haftasonu da yenemiyor. İşte fırsat buldukça zor ve değişik şeyler yapmaya çalışıyorum. Ama burda anlatacaklarım oldukça basit :)

Annemden öğrendiğim barbunya salatasının tarifini burdan da paylaşmak istiyorum. Çünkü dün yaptım hem kocişim hemde kardeşcazım çok beğendi :) Ama fotosunu çekmeyi unutmuşum :( Ama rejimde olduğum için artık sık sık yaparım. İşte tarifi ve ben dört kişiye yetecek kadar yapmışım yanındada neden ne kadar kullandığımı yazdım :


Haşlanmış suyu süzülmüş barbunya (400 gr.)
Közlenmiş Kırmızı kapya biber (4 adet. Mikrodalgada közledim. 5 dakika en yüksek ayarda. Tadı güzel oldu ancak soymakta zorlandım. Biberlerle mi ilgili yoksa mikrodalgada közlediğim için mi bilemeyeceğim.)
Maydanoz
4-5 yaprak kırmızı kıvırcık marul  (Bu annemin tarifinde yoktu ama ben ekledim. Bence çok yakıştı)
2 adet taze soğan
İsteğe bağlı olarak bir miktar doğranmış yeşil zeytin
tuz- zeytinyağı ve bol limon
nar ekşisi (en son hepsini karıştırdıktan sonra üstünde gezdirdim.)

Bunu diyet menüm gereği yaptığım bifteklerin yanına koyup yedik :) Sonrada odtude athena konserine gittik. Ama biz geç gidince 3-4 şarkı dinleyebildik. Odtu konserleri neden 22:30 a kadar bile sürmez! Sonra çıtır simitte çay içip eve geri döndük.

Benim kardeşim Mozaik pastayı çok sever nesini sever bilmiyorum. Ona hep küçüklüğümden beri mozaik pasta yaparım ben. Kaç gündür tutturmuştu mozaik pasta diye. Dedim hadi kolay zaten yapayımda yarına yesin çocuk. Her zaman yaptığım eski tarifi bulamadım:( Çok uzun zamandır yapmayınca da tarifi hatırlayamadım. Ama internetten güzel ve benzer olduğunu düşündüğüm bir tarifi uyguladım. Ama ben daha küçük yapmak için aşağıdaki tarifin yarısını uyguladım. Şöyleki :

Malzemeler:

100 gr. tereyağı
2 çay bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı şeker
2 paket petibör bisküvi
Dövülmüş fındık, fıstık, ceviz (Bu orjinal tarifte yoktu. Ben içine baya bi dövülmüş fındık koydum)

Yapılışı:

Tereyağını eritip ocağın altını kapatıyoruz.
İçine kakoyu koyup karıştırıyoruz.
Süt ve şekeri ekleyip ocağın altını tekrar yakıyoruz.
Sos iyice karışıp kaynar kaynamaz altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Geniş bir kapta 2 paket petibör bisküviyi elimizle kırıyoruz. (rondodan geçirmiyoruz. Bisküviler iri olmalı)
Dövülmüş fındığımızı yada siz ne kullandıysanız onu da ekliyoruz.
Sosumuzu üzerine döküp iyice karıştırıyoruz.

Sonra ben streç filme o karışımı döküp, streç filmle karışımı kapladım ve güzelce üçgen piramit şekli verdim. Sonra bir müddet difrizde bekletip (Tarifte yarım saat diyordu. Ama ben onu difrizde unuttum. hala difrizde  :). Ama bence bir gece difrizde beklemeli). Dolabımız alt bölümündede bir miktar bekleterek ikram ediyoruz.

Şimdi bu tarifi henüz yemedik. Akşam yediklerinde (ben rejimde olduğum için dahil olamıycam :( ) size fikirlerini fotolarıyla birlikte paylaşırım. Herkese afiyet olsun :)

1 yorum: