30 Mayıs 2013 Perşembe

Yeni Mikserim :)

Aman bir tefal mikser, blender setim var ki sormayın. Mikserle anca ayran yaparsınız :) Kek hamuru bile çırpmıyor arkadaş. Gerçi sonra araştırdım. Bu tür aletlerin mikserleri çok kullanışlı olmazmış. Ben de mikser alıyım 40-50 liraya dedim. Derken iş büyüdü. Standlı mikser almaya karar verdim. Tefal ve Bosch arasında kaldım. Gönlüm daha çok tefalden yanaydı çünkü internette herkes iyi yorum yapmış. Bosch için yorum yoktu. Sonra dedim kızım Tuğba mantıklı ol. Tefal 350 watt, Bosch 450 watt. Tefalin birde blendırı var (Benim blendırım zaten var. Niye onun için ek para verip daha kötü bir mikser alıyım ki), Boschun yok. Ama blendır takma yeri var. Ekstra blendır ucu alıp takabilirsiniz. Tam olarak ne kadar aldıklarını bilmiyorum ama bana Boschun standı daha büyükmüş gibi geldi. Tefal pahalı, Bosch ucuz. Bosch da çok iyi marka. Gittim, Bosch aldım. Bu muhteşem alet bir güzel damla çikolatalı kurabiye hamuru yoğurdu anlatamam :) Ben beğendim. Çok pratik. O çırpıyor. Ben malzeme ekliyorum yada başka şeylerle uğraşıyorum.



Tabiki gönül isterdi ki şu Esse'de falan satılan 1000 TL nin üstündeki yoğurma aletlerinden almak. Ama olsun bu bozulsun, daha geniş bir mutfağım olsun; o zaman alırım :)

8 yorum:

  1. Güle güle kullan ben de bir gün mutfağımda yer, cebimde çok para olunca o bahsettiklerinden alcam :)))

    YanıtlaSil
  2. Ayy evet ya ne güzelller onlar öyle dimi :) İnşallah alırız bir gün. Eşim benle dalga geçiyor. Evimizin en önmeli eksiği hamur yoğurma makinesi diye :) Ama bu mikserinde baya performansını beyendim. Tefal almadım diye üzülmedim.

    YanıtlaSil
  3. :)))) abim cok komik..

    bugun ersinin cani kurabiye cekti. cok uyduruk bir mikserimiz var, onunla kurabiye hamurunu cirpmaya calisirken alet yandi! :)))) sanirim benim de duzgun bir sey almam gerekecek!

    YanıtlaSil
  4. Yıldızcım aslında şu aldığım mikser bile kurabiye çırpmak için uygun diil. Onun için şu hamur yoğurma makinelerinden almak gerek. Çok güzeeeel :) Kırmızı al. Belki amerika da ucuzdur. Ben almak isterdim aa Türkiye fiyetları 1000-1500 arasıydı...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzelmiş, güle güle kullan, hamarat gelinim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol anne. Gerçekten baya kullanışlı bir alet

      Sil
  6. Meraba bende bu aletden almak istiyorum. Peki siz Razi kaldinizmi? Mikserin gucu basil

    YanıtlaSil